Monday 13 July 2015

Παγωτίνια sandwich με παγωτό μπανάνα ή choco banana.


Υλικά:
1 κούπα βρώμη αλεσμένη στο multi
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
1-2 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη
1 βανίλια
3 μπανάνες

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το κακάο με τη φρουκτόζη και τη βανίλια και προσθέτουμε με το κουταλάκι του γλυκού λίγο χλιαρό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Έτσι δημιουργούμε μια ελαφριά μερεντα υγείας.

Στη συνέχεια, πολτοποιούμε στο multi τις μπανανες μαζί και λίγο νερό (αν χρειαστεί). Αν θέλουμε παγωτό choco banana προσθέτουμε και λίγη μερέντα υγείας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μερέντα υγείας, λίγη πολτοποιημένη μπανάνα (αν θέλουμε και η βάση μας να έχει γεύση μπανάνα, αν όχι την παραλείπουμε), λίγο νερό (αν χρειαστεί) και σιγά-σιγά τη βρωμη (όσο πάρει).





Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.



Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα ώστε να είναι σαν πλαστελίνη.





Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας σιλικόνης με σχέδια της αρεσκείας μας (π.χ. φόρμα για muffins) με το μείγμα. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα που πολτοποιήσαμε στο multi (σκέτη μπανάνα ή σοκολάτα-μπανάνα) και σκεπάζουμε από πάνω με άλλη μία στρώση του μείγματος βρώμης. Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να παγώσουν τα παγωτινια.

Tips:

  • Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.


Καλή επιτυχία!

Για να δείτε πόσες μονάδες έχουν τα συγκεκριμένα παγωτίνια πατήστε εδώ.

No comments:

Post a Comment